Руска делегация на гости в Стара Загора
Руска делегация на гости в Стара Загора / DarikNews.bg Николина Пенчева

Руска делегация е на посещение в Стара Загора. В нея участват деца и студенти от обединените клубове на ЮНЕСКО в Москва. За четвърти пореден път Руският клуб в Стара Загора помага за посрещането на делегацията, разказа председателят Ирина Минева.

Визитата се организира от Института за развитие на икономиката във Варна. Инициативата е част от проекта "Две войни - две победи". Московските гости ще се запознаят със старозагорското участие в Руско-турската освободителна война и Втората световна война.

От 17:00 часа в залата на Военния клуб ще се срещнат със старозагорските ветерани от войните и ще бъдат връчени юбилейни медали по случай 65 години от края на Втората световна война. След края на срещата учениците от Москва ще изнесат концерт.

Правителството на Москва отделя голямо внимание на патриотичното възпитание на децата и с готовност финансира подобни проекти, допълни Ирина Минева.

„Всеки един бизнес има и социален, и патриотичен аспект. Бизнесът трябва да има социален ангажимент. България не бива да бъде само място за бизнес, но за дружба и сътрудничество. Енергийните проекти също трябва да имат социална натовареност", е мнението на директора на Института за развитие на икономиката професор Велико Иванов.

След Стара Загора руската делегация ще посети Пловдив, Благоевград, Солун и Атина. На 12-ти юни отново ще се завърне в нашия град, за да може участниците да споделят впечатленията си от България.

В делегацията участват 65 човека, водени от президента на обединението на клубовете на ЮНЕСКО професор Сергей Гоголев.