Родители събират дарения за ремонт в ПМГ „Гео Милев”
Родители събират дарения за ремонт в ПМГ „Гео Милев” / Dariknews.bg, архив

Училищното настоятелство на ПМГ „Гео Милев" в Стара Загора организира акция за доброволни дарения сред родителите на учениците в гимназията. Парите е трябвало да бъдат използвани за финансиране на участието на деца в различни конкурси.

Проверка в училището обаче е показала нуждата от спешен ремонт във водопроводната система и събраните средства ще бъдат изразходвани най-напред за това, обясни пред Дарик Мария Данева, която е член на училищното настоятелство.

В първия ден на акцията събраната сума е била близо 1000 лева. „И в момента има един клас, който продължава с инициативата", допълни Мария Данева. Сумата необходима за спешния ремонт е около 3000 лева.

Още в края на миналата година от община Стара Загора обявиха, че търсят варианти за ремонт на сградата. Очаква се това да стане след отварянето на новите европейски програми.

„Не съм специалист, но е ясно, че подобни ремонти са свързани само с отделни етапи на ремонт - за дограма, за енергийна ефективност и други. А тук става дума за цялостен ремонт.

На последната ни среща с кмета Живко Тодоров получихме уверението, че през юни ще бъде направено обследване на сградата. В момента има обявена обществена поръчка за това. Така ще има поне някаква яснота за състоянието й", обясни още Мария Данева