Регионалният исторически музей готов с програмата за Нощта на изкуствата
Регионалният исторически музей готов с програмата за Нощта на изкуствата / Dariknews.bg, архив

Регионалният исторически музей в Стара Загора обяви програмата си за Нощта на изкуствата, която ще бъде отбелязана на 25 септември.

Събитията в културната институция стартират още в 19,00 часа с откриване пред сградата на Музея. Последната проява там е "Музикално-сценична програма "Истории от Изтока", която започва в 22,00 часа. Режисьор е Денис Иванов, пиано - Полина Влахова, участие ще вземат оперните певци Ивайло Джуров, Светлана Иванова, Нели Нечева, Емилия Джурова, Яна Стефанова и възпитаници от НУМСИ "Христина Морфова.

Сред участниците в проявите в Регионалния исторически музей са още "Зелени Балкани", Прабългарската школа за оцеляване "Багатур", Военния духов оркестър и възпитаници от факултета по Химия на СУ „Св. Климент Охридски".

Програма ще има и в останалите музейни обекти. Тази в архитектурния комплекс "Музей на религиите" започва в 20,30 часа с представяне на Прабългарската школа за оцеляване "Багатур".

В къща-музей "Градски бит" пък ще бъде разположен традиционния кът за снимки.

Всички музейни обекти ще могат да бъдат посетени с един билет от 1 лев за възрастни и 0,50 стотинки за ученици, студенти и пенсионери. Събраните средства ще бъдат използвани за реставриране и експониране на каменни пластики и антични надписи.