Регионалната библиотека с дарение
Регионалната библиотека с дарение / DarikNews.bg/архив

Над 200 хиляди лева е общият бюджет за Регионалната библиотека „Захарий Княжески" през настоящата година.

„Той се определя според броя на щатните ни бройки, а ние вече имаме разрешение за разкриване на още една, което автоматично увеличава средствата ни за издръжка", коментира в предаването Дарик кафе директорът на библиотеката Снежана Маринова.

Министерството на културата отново открива сесиите, чрез които институциите и тази година ще получат допълнително финансиране. Парите са за обогатяване на книжния фонд. „Добрата новина е, че интересът на страрозагорци към библиотеката, знанията и информацията се засилва.Надявам се, че годината ще бъде успешна за развитието на дейностите в библиотеката", коментира Снежана Маринова. Тя изрази надежда, че в общинския бюджет ще бъдат заделени средства за ремонта на петия етаж от Административния съд. „Имаме уверението за тези пари, което означава, че най-рано през пролетта ще започнат дейностите по отремонтирането на течащия покрив на библиотеката".

Дарение на стойност близо 5 хиляди лева за закупуването на книги ще направи и старозагорецът Митко Динев, който отпразнува 60-годишния си юбилей.