Различният поглед подари кинопрожекция на деца от ромски произход
Различният поглед подари кинопрожекция на деца от ромски произход / Различният поглед

Сдружение Различният поглед подари безплатно детско кино на 40 деца от ромския квартал Лозенец и ЦНСТ „Малък групов дом", Стара Загора. Прожекцията бе по повод Международния ден на ромите 8-ми април и е част от проекта Младежка Кино-Зона, програма Младежта в действие, Национален Център Европейски Младежки Програми и Инициативи.

Партньори на Сдружение Различният поглед по настоящия проект са Фондация „Дон Боско", Стара Загора и ЦНСТ „Малък групов дом". Веднага след края на френския анимационен филм „Зарафа", дублиран на български и предоставен от Киномания 2012, служители на Фондация „Дон Боско" подариха на всяко дете по един шоколад.

Организаторите на прожекцията от Сдружение Различният поглед поканиха родителите на децата, както и всички заинтересовани граждани на Стара Загора на следващата безплатна прожекция от месечния афиш на киното, посветена на Международния ден на ромите 8-ми април, която ще се осъществи на 9-ти април от 12:45 ч. и 20:00 ч. Ще бъде излъчен един от най-интересните филми за историята на ромската музикална култура, правени някога - арт-документалния филм на френския режисьор Тони Гатлиф, „Лачо Дром" (в превод от ромски „Добър път"). Анотация за филма, както и инфо и снимки за всички филми, излъчвани в кино Различният Комсомол можете да видите в www.razlichniatpogled.org.