Проблемите с млечните продукти в детските заведения - решени до септември
Проблемите с млечните продукти в детските заведения - решени до септември / netinfo

Работна група към Постоянната комисията по здравеопазване и екология ще се занимава с проблемите по доставката на млечни продукти в детските градини и социалните домове в града.

"Това стана факт след заседание на комисията, на което разгледахме питане от страна на Петя Арнаудова. Писмото бе отправено както към кмета на Стара Загора проф. Светлин Танчев, така и към Постоянната комисия по здравеопазване и екология", обясни в интервю за Дарик радио председателят на комисията д-р Николай Колев.

Става въпрос за качеството на прясното и кисело мляко, което се доставя в детските градини и социалните домове. От началото на месец март са вземани няколко пъти проби за изследване в ДВСК и лабораториите на Тракийския университет. Резултатите показват значително по-малко проценти масленост от обявените на опаковките и посочените в договора с доставчика.

"Последните данни показаха, че вместо 3.6% масленост при киселото и 2.4% при прясното мляко, в хранителните продукти на децата е имало съответно 0.74% и 1.13%", уточни д-р Колев.

Работната група ще разгледа проблемите с доставчика и седмица преди редовното заседание на Общинския съвет през септември ще излезе с окончателно решение. Вариантите са два: или да се наложи санкция на доставчика, или да се назначи нов конкурс.