Приключи успешно спортен проект за даца от Домовете
Приключи успешно спортен проект за даца от Домовете / Организаторите

Приключи успешно спортен проект по програма на Министерството на физическата култура и спорт "Спорт за хора с увреждания и деца в риск" за 2012 г. Финалът по проекта бе спортен празник, в който участваха деца от трите социални дома в Стара Загора.

Малките спортисти бяха наградени и получиха своите почетни призове и купи за успешно представяне в реализирания от СК „Спортна гимнастика" проект в направление „Начално обучение по вид спорт". Над 50 момичета и момчета от Домовете „Незабравка", " Българка " и " Теофано Попова" посещаваха спортните занимания в продължение на пет месеца.

Със съвместните усилия на МФВС , Община Стара Загора и СК "Спортна гимнастика" беше осъществена целта на програмата и проекта - създаване на условия и възможности за участие на деца в риск от социалните домове в гр. Стара Загора в системни спортни занимания по спортна гимнастика в свободното им време, за приобщаването им към организирани и системни тренировъчни и спортно-състезателни занимания, с цел подобряване на тяхното здраве, телодържание, двигателна култура, физическа и психическа дееспособност, социална интеграция, адаптация и създаване на интерес и любов към спорта и спортните занимания. Това обобщи съобщи треньора на клуба Ирина Руняшка.