През юни демонтират холандския павилион в Казанлък
През юни демонтират холандския павилион в Казанлък / Д.Бобева
До 30 юни тази година да бъде премахнат изграденият преди една година павилион за цветя на холандската фирма “Буксус-плант” в централната част на Казанлък.

Това гласуваха 18 общински съветника на града, при дебат за отдаване на терена- общинска зелена площ под наем, чрез конкурс. "За" демонтажа гласуваха съветниците от БСП, НДСв, Групата срещу корупцията в общината и само двама от съветниците на СДС.

Предложението на общинската администрация бе общинския терен от 32 квадрата да се предостави под наем за срок от една година, чрез конкурс при начален месечен наем от 130 лева.

Съветниците на Казанлък задължиха кметът Стефан Дамянов освен да демонтира съоръжението, да възстанови наранените тревни площи в района.

Павилионът за цветя бе поставен като временно преместваемо съоръжение през април миналата година, със съдейсивето на общината в Казанлък и предизвика неезнозначни коментари от страна на граждани и заинтересовани лица.

Междувременно стана ясно, че на база проведен търг през март тази година българо-холандската фирма “Буксус плант” е спечелила стопанисването на казанлъшкото опитно поле за срок от пет години, при месечен наем от 971 лева за земята и 288 лева за сградите, прилежащи към нея. Теренът е от няколко десетки декара и върху него са засети чимшири.

На обявения през март конкурс не се е явила друга фирма.

От май миналата година на практика фирмата ползва терена, но конкурс за това е проведен преди месец. Със стара дата са изплатени дължимите наеми за терена.