Неправилно паркирал автомобил
Неправилно паркирал автомобил / Община Враца
Да се увеличат таксите за репатриране на автомобили, предлагат от администрацията на общинските съветници.

На сесията си на 30 април те трябва да решат дали да подкрепят изменението в  Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Стара Загора.

В предложението е записано: „За принудително преместване на неправилно паркирани превозни средства се заплаща такса в размер на 45.00 лева, а когато преместването се преустанови на място – в размер на 20.00 лева.“

„Таксата за принудително преместване на неправилно паркирани пътни превозни средства, претърпя промяна през 2016г., но към настоящия момент, в сегашната икономическа обстановка се явява нерентабилна, в чисто финансов аспект, за осъществяване на процеса по принудително преместване на неправилно паркирани пътни превозни средства“, мотивира се кметът Живко Тодоров в предложението си.

Искра Михайлова от „Възраждане“ предлага да бъде извършена промяна в Правилника за работата на Общинския съвет, според която „Гласуванията на всеки един общински съветник по точките от дневния ред на заседанията на Общински съвет се довеждат до знанието на населението чрез интернет, като се публикуват на уеб страницата на община Стара Загора“. 

Да бъдат създадени временни комисии, които да обследват търговските общински дружества, предлага общинският съветник Янко Янков. Предложението е съгласувано с Председателския съвет и ще бъде включено в дневния ред на сесията.

На заседанието ще бъдат разгледани и трите предложения за размера на еднократна финансова помощ за новородено дете. Като дискриминативно определи предложението на ГЕРБ и ВМРО председателят на Общинския съвет Мария Динева, тъй като двете групи настояват за различни средства за родители, които са завършили средно и висше образование. Студентите се поставят в неизгодна ситуация по този критерий, допълни Динева.