/ netinfo
Ремонтът на СУ „Железник” започва в началото на следващия месец, а от 4 декември учебните занятия ще се провеждат в други учебни заведения. Децата от 1-ви до 3-ти клас ще учат в сградата на 13 ОУ „Паисий Хилендарски”, а учебните занятия на учениците от 4-ти до 12-и клас ще се провеждат в 11 ОУ „Николай Лилиев”. Цялостният ремонт на училището в кв. „Железник” ще продължи девет месеца и е на стойност 5,6 млн лева.
 
По програмата „Обновяване на Образователната инфраструктура в Стара Загора” ще се ремонтира и сградата на ГПЧЕ „Ромен Ролан“. Пребазирането ще започне в края на януари 2018 година, като осмокласниците ще учат в сградата на 9ОУ „Веселин Ханчев”, а останалите ученици в 10 ОУ .
 
Две професионални училища - Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“ и Професионалната гимназия по ветеринарна медицина „Иван П. Павлов“ се обновяват с близо 2,7 млн.лв. европейски средства по проекти за “Реконструкция, модернизация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност“. Строително-монтажните работи са в процес на изпълнение и вероятно учениците от Търговската гимназия ще се завърнат в обновената си сграда в началото на декември.
 
За три месеца трябва да приключи ремонтът на две детски градини- Детска градина № 58 „Звездица” в кв. „Железник” и Детска градина № 1 „Звънче” кв."Три чучура - север". Дейностите ще започнат на 4 декември, а малчуганите от 58-ма градина ще се пребазират в 31-ва, 34-та и 68-ма градина. Децата от „Звънче” ще се обучават в сградата на ОУ „Георги Райчев”, а най-малките от яслената група-в детска ясла „Боровец”.