Пребазират училища и детски градини в Стара Загора заради летни ремонти
Пребазират училища и детски градини в Стара Загора заради летни ремонти / Dariknews.bg, архив

Училищата и детските градини в Стара Загора, в които се извършват основни ремонтни дейности, временно ще бъдат пребазирани до завършването им.

Децата от ОДЗ №34 "Райна Княгиня" временно ще бъдат пренасочени в ЦДГ №6 „Камбанка", ЦДГ №7 „Светулка", ЦДГ №29 „Славейче" и ЦДГ №35 „Свобода".

Децата от ЦДГ № 13 „Пролет" ще бъдат пребазирани в ЦДГ № 17 „Знаме на мира".

Посещаващите ЦДГ № 10 „Светлина", която се реновира по проект „Красива България" ще бъдат преместени временно в ЦДГ № 24 „Радост.

Децата от ремонтиращата се със средства от Националния доверителен екофонд ЦДГ №4 „Бреза" ще посещават в следващите два месеца ЦДГ № 31" Слънце".

Учениците от ПМГ „Гео Милев" ще започнат учебната година в ПГ по електротехника и в ПГ по механотехника и транспорт.

Учениците от ОУ №13 „Св. П. Хилендарски", което ще бъде санирано със средства от Национален доверителен екофонд ще започнат годината в ОУ №11 „ Н. Лилиев".

За последното училище, което се ремонтира - ОУ "Георги Райчев" има няколко варианта за пребазиране, които все още се обсъждат. Желанието на училището обаче е това да не се случва, а ремонтите да стават поетапно за крилата на училището, в които съответно да бъдат настанявани паралелките.