Отново състезание с охлюви в Стара Загора
Отново състезание с охлюви в Стара Загора / netinfo

Второ издание на „Най-ОХЛЮбимото благотворително състезание" ще се проведе на 13 септември в Стара Загора. Инициативата е част от кампанията „Дарявай и се забавлявай" на Сдружение „Самаряни", която тази година се провежда в подкрепа на социалната услуга „приемна грижа".

Съсътезанието започва в 17:30 часа в градската градина. Всеки, който има желание да участва в благородната инициатива, е необходимо да се регистрира и да вземе своя състезателен талон срещу минимална дарителска такса за участие от 4 лв. Броят на охлювите-състезатели е ограничен. Талон може да бъде получен - от офиса на Сдружение „Самаряни", намиращ се на бул. „Патриарх Евтимий" № 57 в град Стара Загора, от понеделник до петък, между 9:00 и 17:00 часа, или от специалната промоционална шатра, която ще бъде отворена за всички ентусиазирани охлюмани, в дните 05 -11.09., между 18:00 и 20:00 часа, в района около Гъбата.

Освен ексцентричното състезание, което се провежда на кръгла писта и поставя предизвикателството от скоростно изминаване на цели 33 см. пред охлюви-състезатели, всеки от които със собствен номер и име, събитието ще бъде придружено от детски игри и много забавления.

Състезателните охлюви са осигурени от Илиян Илиев, местен старозагорски охлювъд и ще срещнат своите „притежатели" в деня на голямата надпревара.

„Най-ОХЛЮбимото благотворително състезание" се провежда със съдействие на Община Стара Загора.

Към момента 12 граждански и бизнес организации са подкрепили събитието.