Отчитат дейността на Общинския съвет за 2010 година
Отчитат дейността на Общинския съвет за 2010 година / DarikNews.bg/архив

Община Стара Загора е подготвила документация за кандидатстване пред Проект "Красива България" за реализация през 2011 г. за: „Вътрешен ремонт на Дом за възрастни с физически увреждания".

Общата стойност на проекта е 400 000 лева с ДДС, от които 80 000 лева, необходимото съфинансиране от Община Стара Загора.

Едно от изискванията за кандидатстване пред Проект „Красива България" е проектното предложение на Общината да бъде подкрепено от Общинския съвет, заради необходимостта от съфинансиране от страна на Община Стара Загора.

Предложението ще се разгледа на предстоящата сесия на Общинския съвет, която ще се проведе утре от 9 часа.

Председателят на Общинския съвет Тенчо Руканов ще отчете свършеното от съветниците през изминалата година. „За периода юли – декември 2010 година Общински съвет Стара Загора проведе 8 заседания, на които бяха приети 171 решения при едно значително добро присъствие на общинските съветници – 94%. Изпълнените решения са 132, в процедура са 33 едни са в процес на оценка и проектиране, при други предстои плащане в законоустановения срок. През отчетния период бяха отправени 71 питания и 14 искания към Кмета на Общината. От тях на 38 се отговори устно и на 33 – писмено”.

В Наредбата за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Стара Загора, са записани следните предложения:

„Предлага се завишаване на входните билети в общински зоопарк Стара Загора, обосновано от увеличения брой на животните в зоопарка и повишените изисквания за условията, при които те се отглеждат.

Предлагаме увеличение на входните такси за ползване на общинската баня намираща се в Старозагорски минерални бани, поради завишения размер на разходите за нейното експлоатиране, най-вече в резултат на големия размер такси, които общината заплаща към Басейнова дирекция за ползваната минерална вода.

Въвеждат се минимални входни такси за Художествена галерия Стара Загора, за ползване на залите в нея, както и други видове услуги предлагани от културния институт. Техния размер е съобразен с разходите за нормалната дейност на института.

Предлагаме нов вид на цена на услуга за ползване на голямата зала в сградата на опера Стара Загора. Размера на цената е съобразен с направените разходи за възстановяване на старозагорската опера, както и с размера на разходите, които са необходими за нормалното функциониране на сградата - осветление, отопление, озвучаване и др."

В дневния ред на 51-то заседание на Общинския съвет са включени 16 точки.