От IV ОУ очакват решението за пребазирането на школото
От IV ОУ очакват решението за пребазирането на школото / DarikNews, архив
От IV ОУ очакват решението за пребазирането на школото
53838
От IV ОУ очакват решението за пребазирането на школото
  • От IV ОУ очакват решението за пребазирането на школото

На предстоящата Oбщинска сесия на 31 май - четвъртък, окончателно трябва да бъде взето решението за пребазирането на IV ОУ „Кирил Христов" в сградата на X ОУ „Св. Св. Кирил и Методий", което ще бъде преместено и ще дели една сграда с IX ОУ „Веселин Ханчев".

Директорът на IV ОУ „Кирил Христов" - Господин Балъкчиев, коментира пред Дарик, че са проведени редица разговори с общинското ръководство. Има и конкретни съвети как да бъде извършено самото преместване на школото. „Поели сме ангажимент да бъдем учебна база за студенти от Педагогическия факултет на Тракийския университет. В новата сграда ще имаме тази възможност, ще осигурим модерно оборудване и много добри условия за работа на бъдещите учители", обнадежден е директорът.

Балъкчиев е положително настроен и към застрояването на квартал „Бедечка", защото тогава най-близкото и удобно училище ще бъде именно ОУ „Кирил Христов", след преместването му на мястото на X ОУ.

От 1 юни започва записването на първокласниците. Господин Балъкчиев се надява оптимизирането на училищната база да не създаде сериозен проблем на родителите. Той изтъкна факта, че разстоянието между двете сгради не е голямо. Подробности може да чуете в звуковия файл.

Четвърто основно училище съжителства с ПМГ „Гео Милев" от близо 20 години.

54 точки са включени в дневния ред на предстоящото заседание на Общинския съвет в Стара Загора. То ще се проведе на 31 май от 9:00 часа.