Оперен аудио концерт в Регионалната библиотека
Оперен аудио концерт в Регионалната библиотека / DarikNews.bg, архив

На 5 февруари - събота, от 11:00 часа в зала първи етаж на Регионална библиотека "Захарий Княжески" ще може да присъствате на концерт - аудио записи с изпълнения на Веселина Кацарова - сопран; дуети из опери, представен от Музикално общество „Борис Христов".

Във вторник от 18:00 часа от библиотеката организират среща-разговор с Аврам Агов на тема „Китай и Светът: Шанхай Експо 2010". Гостът ще разкаже за атмосферата и постиженията на Изложението, за мащабите и характера на феномена „Китайско чудо", сравнение с Южна Корея, проект за нова книга. Аврам Агов в момента специализира в Китай. Той е автор на две книги, вече представяни в Стара Загора, „Страната на утринната свежест (2004) и „Самсунг или пътят на трите звезди: Възходът на Самсунг електроникс и южнокорейската икономика" (2003, 2006).

10 февруари - четвъртък ще бъде представен Алманах за литература, наука и изкуство „СВЕТА ГОРА", издание на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий". Началото е от 18:00 часа. В Стара Загора гостуват главният редактор Сава Василев и Владимир Шумелов - литературен критик. Съорганизатор - вестник Литературен глас.


Участието и присъствието на събитията в Библиотеката е чрез валидна читателска карта или билет на стойност 1 лев.