Опашки пред ОИК-Казанлък
Опашки пред ОИК-Казанлък / netinfo

15 листи с общо 214 кандидати за съветници и 7 кандидати за общински кметове са регистрирани до 13 часа днес, 19-ти септември в ОИК-Казанлък. Това съобщи нейният председател Иванка Иванова.

Крайният срок за регистрациите е 17 часа утре.

Днес в ОИК -Казанлък е напрегнато, по-голяма част от участниците в изборите  тепърва чакат за регистрация на листи.


Сред регистрираните листи са тези на ДРОМ, БСП, НДСВ, партия Атака, , ВМРО-БНД, местна коалиция „Народен фронт" , Комунистическа партия на България, РЗС, ГЕРБ, „За Гражданско управление", партия „Вяра, морал, родолюбие, отговорност-Национален идеал за единство", партия „Българска социалдемокрация и НДПС.
Сред регистрираните листи за съветници в ОИК -Казанлък само две са с максималния брой кандидат-съветници, колкото ще е общият състав на новия Общински съвет на Казанлък- това са листите на ГЕРБ и на сдружение „За гражданско управление". Тя се води от кандидата за кмет на ГЕРБ Галина Стоянова, настоящ зам. областен управител на Стара Загора. Листата на „За гражданско управление" се води от Стефан Дамянов, кмет на Казанлък и кандидат за кмет трети мандат.
Сред другите водачи на листи са: на БСП- лидерът й в Казанлък Иван Гороломов, на РЗС- кандидатът за кмет от същата партия Георги Каличков, на НДСВ- настоящата зам. кметица Юлияна Палазова.

В сряда- 21-ви септември от 18 часа в залата на Община Казанлък ОИК в града ще организира тегленето на два поредни жребия: за определяне на поредните номера на партиите, коалициите от партии, местните коалиции и независимите кандидати в бюлетините за гласуване за общински съветници, кметове, на 23-ти октомври . Другата процедура е за определяне на поредността на представянето на участниците в изборите в диспутите в регионалните телевизионни и радио центрове на БНР и БНТ. Процедурите за тегленето на жребия са публични.
Вече са ясни месата, където гражданите на Община Казанлък ще могат да направят проверка за наличието на имената им в избирателните списъци за гласуване. За селата това ще става в съответните читалища, а в Казанлък- по клубове в кварталите или други общоизвестни обществени места.
Кметове на села от Казанлъшко обаче възразиха срещу местата за избирателните списъци с мотива, че масово в читалищата се работи до 16 часа, а по това време работещите в града още не са се прибрали.