Около 200 лева е струвал пистолет от нелегалната работилница
Около 200 лева е струвал пистолет от нелегалната работилница / Светла Тенева

Около 200 лева са взимали за пистолет задържаните заради нелегална работилница за оръжие в казанлъшкото село Бузовград, научи Дарик радио.

49-годишният Румен Николов и 54-годишният Христо Мирчев бяха задържани вчера при акция на старозагорските антимафиоти. Акцията е проведена след "гореща следа" по оперативен път.

Николов е съден за производство на автомати, той има наложена условна присъда от 3 години "лишаване от свобода" с 5-годишен изпитателен срок, който не е изтекъл към момента. Мирчев е бивш полицейски служител, излязъл е от системата на МВР след 1999-та година. Дотогава е бил на работа в Районното полицейско управление в Казанлък.В момента работи като охранител. Николов е бил от т.нар. в криминалните среди "стари оръжейници".

Мъжете са задържани за 72 часа, предстои внасяне на искане в Районния съд за налагане на мярка за неотклонение “задържане под стража”, каза пред Дарик наблюдаващият делото прокурор Кръстин Кацаров от Казанлъшката районна прокуратура.

Къщата, която е ползвана за нелегална оръжейна работилница се намира на улица "П.Волов" № 14 в Бузовград. Мъжете са я взели под наем, разказаха съседи. Какво знаят жителите на Бузовград за своите нови съседи, чуйте в звуковия файл: