Общината търси средства за ремонт на Летния театър
Общината търси средства за ремонт на Летния театър / Dariknews.bg, архив

Община Стара Загора разработва проект, с който да осигури финансиране за ремонт на летния театър в парк „Митрополит Методи Кусев". Това обяви пред Дарик заместник кметът Иванка Сотирова.

„И към настоящия момент има голям интерес към организиране на събития на тази сцена. Състоянието, в което е обаче не е никак удовлетворяващо. Той е разположен в парк с национално значение и ще намерим начин да получим средства, за да може да се увеличи капацитета му и да бъде по приветливо място. Сумата, за която става дума е около 2 милиона лева", заяви заместник кметът.

Приоритет пред ръководството на общината е и друг ремонт - този на сградата, в която ще бъде преместена детска ясла №2.

„ова е един много тежък проблем, който изисква сериозна сума. То няма да се случи до края на годината, но ще се направи проектирането на сградата, в която ще се преместят децата. След това ще й се направи ремонт.

Що се отнася до училищата и детските градини, там където е необходимо ремонтът се случва. Най-вече става дума за детска градина №4, ХІІІ ОУ „Св. Паисий Хилендарски" и основно училище „Георги Райчев".

Освен това търсим всякакви възможности за ремонт на училище „Железник", както и за сградата на ПМГ „Гео Милев". В тези случаи обаче говорим за суми от над 2 милиона лева за всяко от двете училища. Имаме едни очаквания, които ако се осъществят ще е много добре. Всички останали училища и детски градини са включени в интегрирания план за градско развитие", коментира заместник кметът Сотирова.

Тя допълни, че община Стара Загора е била инспектирана от представители на международен фонд „Козлодуй" за направените през миналата година ремонти на две училища и детски градини. „Резултатите за проверяващите са впечатляващи. Разходите за енергия в училищата са намалени с 50%.", разкри заместник кметът на община Стара Загора.