Общината кани Ибряма да изнесе концерт
Общината кани Ибряма да изнесе концерт / Община Стара Загора

Ръководството на Община Стара Загора покани Маестро Иво Папазов да изнесе самостоятелен концерт и да участва в джаз- фест заедно с тромпетиста Венци Благоев и певицата Йълдъз Ибрахимова в Стара Загора. Отдавна ми е мечта, ще го направим за 5 октомври, ако позволява програмата ми, сподели своите намерения популярният в цял свят кларнетист, който е Почетен гражданин на Стара Загора.

Иво Папазов получи поздравителен адрес от кмета Живко Тодоров и реплика на релефно изображение на бог Дионисий от Регионалния исторически музей.

Българите оценяват България, когато са извън нея, сподели впечатленията от концертите си в чужбина и у нас Иво Папазов, като обясни, че зад граница хиляди сънародници плачат на изпълненията му, а в Родината не се радва на толкова голяма популярност.

Новото ръководство на общината е отворено за вашия талант, ще компенсираме пропуснатото време, заяви Иванка Сотирова. Има възможност да се кандидатства за финансиране на подобни прояви пред фондация „Америка за България", обясни тя.