Общината иска парите от глоби на шофьори
Общината иска парите от глоби на шофьори / DarikNews.bg
Общината иска парите от глоби на шофьори
56842
Общината иска парите от глоби на шофьори
  • Общината иска парите от глоби на шофьори

Сумите от глоби, наложени на шофьорите, засечени от камерите по пътищата, да остават в местния бюджет, предлага кметът Живко Тодоров.Общините нямат достатъчно приходи, за да посрещат нуждите на населението, а търсенето на допълнителни приходи винаги е било първостепенна задача пред кметовете, обоснова се той.

Общината иска парите от глоби на шофьори
netinfo

Ако се наложат ограничения върху кредитния ресурс на общините, това би довело до много тежки последствия по отношение на съфинансирането на европроекти за малките общини и до блокирането им, коментира още старозагорският кмет Живко Тодоров по време на Деня на диалога между законодателната и местна власт.Подробностите чуйте в прикачения звуков файл.Тази година тема на разговорите е "Подобряване на средата за развитие на общините през 2013 година".

Законът за местното самоуправление и местната администрация е допълван и променян близо 40 пъти и вече осезаемо не отговаря на новите условия, коментира кметът на Казанлък Галина Стоянова, която е член на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България. Стоянова обясни кои са неприемливите за общините промени в законодателството за местните финанси, очакванията на общините по макрорамката на бюджет 2013 и предстоящите промени във водния сектор. „Апелираме за подкрепа от народните представители по време на бюджетната процедура, с които бихме постигнали по-предвидима и опростена финансова среда както за общините, така и за данъкоплатците", призова Стоянова.

Да се разработи нова законодателна рамка, която да позволи на общините да се развиват в синхрон с европейските местни власти, настояват от Националното сдружение на общините. Годишната среща на местните власти ще се проведе в края на месец октомври, когато всички предложения и проблеми ще бъдат обсъдени на още по-широка дискусия, стана ясно на срещата в община Стара Загора. На нея, освен представителите на общинските съвети и общините, присъстваха само депутатите от ГЕРБ за 27-ми МИР Стара Загора, както и областният управител Недялко Недялков.