Община Стара Загора обменя опит с Берлинската администрация
Община Стара Загора обменя опит с Берлинската администрация / netinfo

Началникът на отдел „Кабинет на Кмета” в Община Стара Загора Марина Тенева ще участва в обмяна на опит между експерти от България и Германия в Берлин.

 

Целта на проекта е да допринесе за активизиране на обществените съвети в общините и за подобряване на взаимодействието им с органите на местното самоуправление.  Участие ще вземат представители от шестте планови района в България, представители на обществени съвети и общини в страната.

 

Участниците в обучението ще посетят кварталът „Уединг” в Берлин, където ще се запознаят с инициатива на гражданите „Потенциалът на свободните пространства” и с проект за модернизиране на квартала „Здрави деца и свободни родители”. Предвидена и е среща с представители на акция за толерантност в училището и в квартала.

 

В Община Стара Загора работят два обществени съвета – Обществен съвет по устройствени и естетически проблеми на градската среда към заместник-кмета проф. Димитър Динев и Обществен съвет „Повече идеи за прозрачност” към секретаря на Общината Николина Горова.

 

Обучението, което ще продължи до 1 май, се организира от Сдружение за партньорство и подкрепа на гражданската активност „Болкан Асист” по Проекта „Обществените съвети – живата връзка на гражданите с местната власт”.

Финансирането е по Оперативна програма „Административен капацитет” към Министерството на държавната администрация и административната реформа.