Община Казанлък отговори на ГЕРБ
Община Казанлък отговори на ГЕРБ / netinfo


По повод разпространената информация във връзка с дадена на 1 ноември 2010 г. пресконференция от ръководството на ГЕРБ-Казанлък Община Казанлък държи да направи следните уточнения:

- Относно избора на фирма-изпълнител на ремонтните дейности на Литературно-художествен музей „Чудомир":
От общо 6 фирми, подали оферти за изпълнител на ремонтните дейности на покрива на ЛХМ „Чудомир", в Община Казанлък е постъпила само една жалба - на „ГБС Тонзос". Процедурата е била обжалвана от тази фирма пред Комисията за защита на конкуренцията -София и жалбата е изпратена до Община Казанлък. За по-голяма яснота на читателите, държим да уточним, че това е малка обществена поръчка по чл. 2 от Наредбата за възлагане на малки обществени поръчки и е извън обсега на обжалваемите актове, които са подборно изброени в чл. 120 от Закона за обществените поръчки.
Още при разглеждане на подадените оферти, в комисията е постъпил сигнал от единия от шестте участници за наличие на свързаност между възложителя - Община Казанлък, и голяма част от останалите кандидати. Вземайки под внимание всичко това, както и предложените най-кратък срок за изпълнение на обекта и най-ниска стойност на офертата, изключвайки свързаността по един или друг начин с Община Казанлък и с Общински съвет-Казанлък, комисията избира за изпълнител "Евробилдинг 2007" ЕООД.
Така че, за нарушаване на тръжни процедури или пък за други нарушения при избора на фирма-изпълнител на ремонтните дейности на ЛХМ „Чудомир" е несъстоятелно да се говори.

- Относно обектите, изпълнени през 7-те години на управление на Община Казанлък:
В отчета на кмета на община Казанлък за периода 2003-2010 г. се посочват всички обекти, които са реализирани на територията на община Казанлък със собствени средства, със средства от републиканския бюджет, с външно финансиране, по предприсъединителни фондове и по оперативни програми на ЕС. Във всеки един от тези случаи, включително и външното финансиране, е било възможно с инициативата, съдействието, лобирането или активните действия от страна на Община Казанлък.

- Относно изявленията на народния представител г-н Емил Караниколов, Общинска администрация очаква от него писмени доказателства за случаи на корупция, включително и за времето, когато бе заместник-кмет на Община Казанлък


Община Казанлък