ОбС прие предложението за частично финансиране на ремонта на ПМГ Гео Милев
ОбС прие предложението за частично финансиране на ремонта на ПМГ Гео Милев / Dariknews.bg, архив

С 42 гласа "ЗА", нито един против и нито един въздържал се Общинският съвет на Стара Загора прие предложението да бъдат направени вътрешни компенсирани промени в разходната част на бюджета на община Стара Загора за 2015 г.

Предложението бе направено след като стана ясно, че трябва да бъде направен спешен ремонт на сградата на ПМГ "Гео Милев" в Стара Загора. Заради казуса бе свикано извънредно заседание на местния парламент.

Именно по време на сесията старозагорските общински съветници решиха да бъдат отпуснати 1 милион лева от бюджета, за да бъде започнат ремонта. Останалите средства ще бъдат осигурени от държавата.

Парите ще бъдат за сметка на планираните за тази година ремонти и асфалтиране на улици в Стара Загора.

Друга промяна в бюджетната програма за тази година ще осигури изграждане на цялостно видео наблюдение в града. Предстои изработване на работен проект.

Старейшините приеха с единодушие и определянето на пасищата, мерите и ливадите за обща и индивидуална употреба, както и правилата за ползването им на територията на общината, през стопанската 2014-2015 година.

По време на извънредното заседание на местния парламент бе гласувано и получаването на две държавни сгради в полза на общината - бившата метрология и бившата опитна станция по земеделие в село Хрищени.