среща
среща / netinfo
Във връзка с десетата  годишнина от членството на България в ЕС и обсъждането на приоритетите на предстоящото българското председателство на Съвета на ЕС, което ще започне на 1 януари 2018 г., Областна администрация Стара Загора стартира поредица от инициативи в градовете Казанлък, Гълъбово и Раднево. Целта на срещите с обществеността в трите града е да се популяризират сред по-широка аудитория приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС и да се насърчи партньорството в процеса на взимане на решения в ЕС.

Първата от инициативите се проведе в Града на розите на 25 октомври. Гости на събитието бяха кметът на Казанлък Галина Стоянова, представители на общинското ръководство и на Общинския съвет, много граждани.

Областният управител Гергана Микова откри събитието. „Има забележима промяна в нашата заобикаляща действителност и една голяма част от тази промяна се дължи на еврофондовете, които използваме, на начина, по който се работи”, посочи областният управител Гергана Микова

Мадлен Пеева, експерт „Връзки с обществеността” представи мултимедийна презентация на положителните промени за България в икономически, социален и битов аспект след присъединяването на страната към ЕС на 1 януари 2007 г. Във втората част от представянето участниците във форума бяха запознати с функционирането на институциите на ЕС и общите приоритети на страната ни, свързани с предстоящото председателство на Съвета на ЕС.  Ключови послания в програмата на България са:  Европа на консенсуса, Европа на конкурентоспособността и Европа на кохезията.  

среща
netinfo


Българското председателство ще бъде фокусирано върху четири основни тематични измерения: сигурност и стабилност, европейска перспектива на Западните Балкани, предприемачество и иновации, младите хора - бъдещето на Европейския съюз, свързаност и сближаване.

Следващите информационни срещи ще се проведат в Гълъбово и Раднево.