Неутрализираха престъпна група за кражба на електрически кабели
Неутрализираха престъпна група за кражба на електрически кабели / Dariknews.bg,архив

Осем мъже, заподозрени като съпричастни към серия кражби на електрически проводници от електропреносната система на територията на областите Стара Загора, Бургас, Сливен и Ямбол са задържани с мярка за неотклонение "задържане под стража".

В момент на кражба на силов електрически кабел и осем трансформатора от обект в село Дядово, община Нова Загора, са задържани Я.А. /39 г./, криминално проявен и осъждан за извършени кражби и управление на МПС без свидетелство за правоуправление, Г.Й. /29 г./, криминално проявен и осъждан за извършени кражби и грабеж и И.Д. /34 г./, многократно криминално проявен и осъждан за извършени кражби, грабеж и вещно укривателство.

На 12 ноември e била задържана другата част от престъпната група - П.А./37 г./, Д.А. /36 г./, Б.М. /33г./, Г.Е. /35 г./, както и 37-годишният Д.Р., всичките многократно криминално проявени и осъждани за кражби, последният - и за грабеж и кражба на МПС. Петимата са били задържани в Стара Загора от служители на Второ районно управление докато предавали в пункт за изкупуване на черни и цветни метали меден кабел 200 метра за около 2000 лева, предмет на кражба на 8 ноември.

В хода на действията по разследването, и в двата случая са открити и иззети откраднатите кабели, както и други вещи и предмети, свързани с престъпната дейност на групата. Образувани са досъдебни производства, като на осемте мъже съдът е постановил мярка за неотклонение "задържане под стража".