Над 100 награди в традиционния конкурс за сурвачка и рисунка Сурва, весела година 2016
Над 100 награди в традиционния конкурс за сурвачка и рисунка Сурва, весела година 2016 / община Стара Загора

Над 100 са наградите в традиционния конкурс за сурвачка и рисунка "Сурва, весела година" 2016.

И тази година традиционно силно се представиха участниците в традиционния общински конкурс за изработване на сурвачка и рисунка на тема "Сурва, весела година" организиран от Община Стара Загора и Център за подкрепа за личностно развитие. Регламентът включваше сурвачките да бъдат изработени от естествени материали, да носят българската народна традиция и да отразяват уменията и сръчността на децата, както и познания за обичаите в България. Рисунките трябваше да бъдат във формат 35/50 см. /без паспарту/ без ограничение в жанра и материалите. Участниците в конкурса бяха в две групи - І гр. І - ІV клас и ІІ група V- VІІІ клас

Бяха получени над 100 сурвакници от 16 училища и детски градини и 150 рисунки от над 16 училища, детски градини от нашия град, както и от 140 СУ „Иван Богоров" град София.

Награждаването на отличените творби е от 14.30 часа в залата на ЦНКИ "ул."Захарий Княжески"№71 ет. 3.

Компетентното жури в състав - Тошо Стефанов - ръководител на школата по живопис, Слави Славов - ръководител на школата по малка пластика и Юлия Славова - ръководител на школата по приложни изкуства отличи 54 участници в конкурса за сурвачка и 58 участника в конкурса за рисунка. Наградените ще получат грамота и предметни награди.