Национална конференция в Казанлък
Национална конференция в Казанлък / netinfo

 

Национална конференция на тема: „Алтернативни услуги за деца с увреждания" ще се проведе днес и утре в Казанлък.

Форумът се организира по проект „Деинституционализация посредством предоставянето на услуги в общността за рискови групи". Нейн домакин е Домът за медико-социални грижи "Мария Луиза" в Бузовград.   В двудневния форум, който започва от 10 часа  ще участват представители на НПО-ра работещи по проблема,  директори на социални заведения,  психолози.

 Гост на конференцията е и медицинската сестра от Англия- Анна Люк, която ще сподели  опита на  страната си в грижата за децата с увреждания.  Самата Анна Люк от 20 години работи в специализиран център за деца с проблеми  „Съмърфийлд рисорс" в Адинбург, Оксфордшир, Великобритания.

 Сред темите, които ще дискутират участници и представители на медиите са опитите за организация и управление на работата на доброволци в институции за деца с увреждания,  планиране на качеството на услугите за деца с увреждания, нестандартният подход към децата с проблеми,  насоки за работа с родителите . Специално внимание ще се отдели на програмата „Баба и внуче", която функционира вече втора година на територията на дома за специлизирани медицински грижи в Бузовград.

Всички участници  във форума ще могат да видят филма и на украинската сътрудничка към фондация „Сийдър" Елла Кобец, озаглавен „Заедно можем". Филмът проследява историята на болницата за деца с увреждания в Бузовград и работа на НПО-та там в помощ на децата.