дело
дело / netinfo
Районнен съд Стара Загора остави в ареста двамата мъже, които разбиха 13 автомобила.
 
Двамата са привлечени като обвиняеми по досъдебно производство за това,  че в условията на продължавано престъпление, след предварителен сговор помежду си, като извършители, чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот и чрез използване на технически средства, отнели чужди движими вещи без съгласието на собствениците, с намерението  противозаконно да ги присвоят.
 
В хода на образуваното срещу Ивайло З. и Петър Р. досъдебно производство е установено, че са взломили 13 броя леки автомобили, като от някои от тях отнели вещи и акумулатори.
 
Обвиняемите са криминално проявени и осъждани за престъпления от общ характер. Петър е осъждан 12 пъти за престъпления против собствеността, а Ивайло за престъпления против собствеността, незаконен добив на дървесина и управление на моторно превозно средство без съответно свидетелство за управление.
 
Районен съд - Стара Загора е преценил, че съществува реална опасност обвиняемите да се укрият или да извършат друго престъпление.
 
Взетата спрямо двамата мярка за неотклонение “задържане под стража” може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.