Моника, която спечели срещу НЗОК: Щастлива съм, но ще има второ дело
Моника, която спечели срещу НЗОК: Щастлива съм, но ще има второ дело / Dariknews.bg,архив

Радвам се, че Административен съд Стара Загора прие нашите аргументи и излезе с подобно решение. Това обаче е само една стъпка от целия процес, защото съм уверена, че НЗОК ще обжалва решението на съда, коментира пред Дарик адвокат Христина Николова по повод спечеленото от Моника Михайлова дело срещу Здравната каса.

Делото беше образувано по жалба на Моника Михайлова заради отказ за лечение в чужбина.Съдът намира, че не са били, нито са налице пречки за разглеждане и произнасяне по искането за издаване на формуляр за планово лечение в чужбина. Отменя по жалба на Моника Михайлова писмо на управителя на Национална здравноосигурителна каса, с което се приключва преписката по подаденото от нея заявление като незаконосъобразна. Връща преписката за разглеждане и произнасяне по същество в едномесечен срок и осъжда НЗОК да заплати 412 лева - разноски по делото на Моника Михайлова.

"Удовлетворена съм от решението на съда. Щастлива съм и ще продължа напред, защото ще има и второ дело, което ще заведа. Това е победа не само за мен, а за всички хора, които са в моето състояние", сподели младата жена.

Старозагорката Моника Михайлова получи подкрепа от хиляди свои съграждани у нас и в чужбина по време на благотворителни кампании за набиране на средства за лечение заради тежката диагноза кисти на Тарлов. Младата жена премина успешна операция в Кипър и в момента привършва първия етап от рехабилитацията си.

„Тази битка я водя за хората в моето положение, хората, които получават унижение от различните институции", заяви преди месец преди началото на съдебното заседание Моника Михайлова.