творителница
творителница / СНЦ Бъдеще за децата
Младежи със специални потребности и част от екипа по проект „Социално включване чрез заетост“ на сдружение „Бъдеще за децата“, се включиха с ателиета на открито, наречени мобилна „Творителница“ в парк "Розариум".
 
Организаторите подготвиха занимания, игри, моделиране, майсторене в две поредни седмици, на ЕКОтема- младежите работиха заедно с деца и родители в парка с рециклирани материали, изработиха от музикални инструменти от картон, сламки, тиксо, въже, мъниста, корда.
 
Важна предпоставка за успешното социално включване на хората с увреждания/специфични потребности е промяна в нагласите на обществото спрямо тях, припомнят организаторите.
 
Събитието е част от еко фестивал 2020 г. на МЦР-Взаимопомощ по проект "Дълбоки корени" по програма "Еразъм+" и проект "Взаимопомощ" на програма "Европейски корпус за солидарност".
 
В рамките на ЕКО фест2020 предстоят още две Ателиета в парка за деца – на 28 юли и на 4 август, в които младежите и екипа по проект „Социално включване чрез заетост“ ще вземат участие.
 
Проектът „Социално включване чрез заетост“ се реализира по Оперативна програма Човешки ресурси 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски социален фонд.