Младият кмет получи знака на Стара Загора
Младият кмет получи знака на Стара Загора / DarikNews.bg

От днес Млада Загора поема официално за един мандат управлението на града ни. Преди обед новоизбраните млади общински съветници положиха клетва и набелязаха най-важните приоритети в бъдещата си работа.

Превърналата се в традиция- среща между градоначалника и неговия млад колега, бе спазена и от сегашното общинско ръководство. Отново дама получи символичния ключ на града ни на тържествата по повод празника 5 октомври.

Шестнайстият кмет на Млада Загора, избран на 4 октомври, е десетокласничката Десислава Костова - представител на Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски". Тя бе избрана от 6-членното жури сред 8 кандидати, които си оспорваха поста кмет на Млада Загора.

Нейни заместници са Владимир Минчев от Професионална гимназия по електроника „Джон Атанасов" от 11 клас и Габриела Драгова от Професионална гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня" - 11 клас.

Председател на Младежкия общински съвет е Калина Топалова.

Новото младо градско ръководство се срещна с кмета Живко Тодоров, заместника му Иванка Сотирова и с председателя на Общинския съвет Емил Христов.

Нека младите хора да имат амбицията да реализират своите идеи. Важно е това да стане с един добър екип, пожела на младия си колега кметът Тодоров. Той връчи на Десислава Костова почетния знак на Стара Загора.

„През следващата година ще увеличим средствата за неправителствения сектор, за да може и вие да кандидатствате. Това е една от целите ни-да подпомагаме гражданската инициатива. Бихме искали заедно да осъществим една идея-да разработим проект, чрез който да превърнем сградата на бившето кино „Ж.Диманов" в Младежки център", каза още кметът Живко Тодоров.