Младежи раздаваха прегръдки с призив за разумно използване на компютрите
Младежи раздаваха прегръдки с призив за разумно използване на компютрите / ЦЕИ Стара Загора

Младежи от 6 държави предлагаха прегръдки на минувачите в пешеходната зона на Стара Загора и призоваваха към разумно използване на компютрите и насърчаване на живото общуване.

Младите хора от България, Гърция, Румъния, Словения, Турция и Украйна са участници в проекта „Прегръдки в мрежата" (HUGS on the Web), който се осъществява в Стара Загора. Проектът е на Центъра за европейски инициативи и е получил подкрепата на младежката програма „Еразъм"+.

Уличната акция беше заключителната проява в програмата на младежкия проект. В продължение на 9 дни участниците в него проведоха дискусионни сесии, ролеви игри и занятия с психологическа насоченост и се научиха да разпознават признаците на зависимостта към интернет. В програмата на проекта участваха и служители на Детска педагогическа стая към ОДМВР - Стара Загора, които разговаряха с младежите за най-честите посегателства срещу личността, които застрашават младите хора онлайн.

Участниците в проекта са разработили и брошура с полезни съвети за противодействие на зависимостта от интернет. Брошурата е преведена на 7 езика и се разпространява безплатно.