Мините с нов директор
Мините с нов директор / Дарик, архив

Националната електрическа компания и "Мини Марица-Изток" имат нови изпълнителни директори, съобщиха от енергийното министерство.

Досегашният ръководител на "Мини Марица-Изток" Евгени Стойков е освободен с мотив "да се подобри координацията и темпото на работа в дружеството". Новият директор на мините е Теодор Дребов.

Поредната рокада в ръководството на НЕК се обяснява с оставката на досегашни шеф Иво Лефтеров. Неговото място ще бъде заето от Крум Анастасов. Досега той се е занимавал с управлението на регулирания пазар в НЕК.

Инж. Теодор Дребов е роден през 1961 г. Завършил е Минно-геоложкия университет в София през 1986г., специалност „Технология на минното производство". Минен инженер с 26 години трудов стаж като експерт и ръководител. Бил е директор на държавните мини „Антрацит" и „Бобов дол", ръководил е различни направления в бившите Комитет по енергетика и Държавна агенция по енергетика и енергийни ресурси. Последната му месторабота е в дирекция „Природни ресурси и концесии" в МИЕТ. Професионалният му опит включва планиране, организация и управление на производствения процес в открити и подземни въглищни рудници, техническа консервация и рекултивация на нарушени от минната дейност терени, ред и условия за осъществяване на концесионната дейност по добив на подземни богатства.