Местят първите маси от пазара на паркинга
Местят първите маси от пазара на паркинга / DarikNews.bg
Местят първите маси от пазар на паркинга
64280
Местят първите маси от пазар на паркинга
  • Местят първите маси от пазар на паркинга

Пребазираните маси от централния пазар ще имат електричество. Това обеща шефът на общинския пазар Красимир Ангелов. „Има осигурена фирма, която ще направи захранването, ще се използват старите линии на пазара, но това няма как да се случи още от първия ден. Важно е първо да се пренесат с мотокар масите и да се разпънат шатрите", уточни той.

Днес започна преместването на масите на търговците на временни места, за да продължи дейността им и да се осигури пространство за строително-монтажните работи. Разходите по преместването и изграждането на новите пазари се поемат изцяло от общинската администрация. Предвижда се до 31 май преместването да приключи, като масите от източната половина на пазара ще се преместят на съществуващия паркинг до чешмата. Търговците от западната половина ще бъдат преместени на северния тротоар на ул. „Пазарска" пред и източно от кино „Комсомол". Сектор „Цветя" ще бъде преместен северно от Универсалния магазин.

Местят първите маси от пазара на паркинга
netinfo

1813 кв.м е разгънатата застроена площ на Централния общински пазар, която предстои да бъде модернизирана. Предвижда се на мястото на съществуващите метални покрития да бъде изграден пазар от закрит тип с остъклени метални конструкции и нова организация на достъпа и движението на посетителите. Предвиденият срок за изграждане на обекта е 90 дни, а стартът да е в началото на юни.

Първите шатри и маси вече са разположени на общинския паркинг на пазара. Осигурена е общинска охрана, вечер мястото ще бъде осветено, но наемателите са предупредени нощно време да не оставят стоката си, обясни Ангелов.Какво още каза шефът на пазара чуйте в прикачения звуков файл.

Автор на проекта за реконструкция и модернизация на градския пазар е старозагорският архитект Петър Киряков. Изпълнител е ДЗЗД "КВН", представлявано от Никола Стоев Нешев.