Културен афиш
Културен афиш / DarikNews, архив

25 октомври - вторник

Биографичната книга „Дилма Русеф. Историята на едно българско семейство, белязано от изгнанието, комунизма и президентството на Бразилия" ще бъде представена пред старозагорските читатели тази вечер от 18:00 часа в Регионалната библиотека „захарий Княжески ".

Автори на книгата са журналистите Жамил Шаде - кореспондент на в. „Естаду де Сао Паулу", най-големия вестник в Бразилия и Момчил Инджов - журналист във в. „24 часа".

На представянето ще присъстват Христо Георгиев - издател, Момчил Инджов и Румен Стоянов - преводач.

От 19:00 часа в Драматичният театър ще се играе комедията „Лари Томпсън /Show must go on/".

26 октомври - сряда

Съюзът на учените в Стара Загора ще отбележи 1 ноември - Ден на народните будители и на българските учени, и петдесетата годишнина от основаването на Съюза в града на поетите. Честванията ще са на 26 октомври - сряда. От 14:00 часа в Читалище „Св. Климент Охридски" ще започне празнична музикално-поетична програма на Дамско дружество „Райна Княгиня" - „Поклон, будители народни". От 17:30 часа продължават честванията от Същза на учените.

От 13.30 часа в библиотеката на НЧ „Св. Кл. Охридски-1930" в с. Могила ще бъдат отбелязани 130 години от рождението на Стилиян Чилингиров - български писател, историк и етнограф.

„Волпоне" - спектакълът на Драматичен театър започва от 19.00 часа.


27 октомври - четвъртък

„Будители народни, низ от светли имена" - презентация и поетично-музикална програма на ученици от НУ „Д. Благоев". Тя ще се проведе в НЧ „Св. Кл. Охридски" от 09:30 часа.

„Срещи в четвъртък": "Резултати от археологическите проучвания на трако-римски династичен център в района на Чирпанските възвишения" - доц. д-р Милена Тонкова - 17.30 часа в Лекционната зала на РИМ.

Премиерата на „Набуко" - спектакъл на Държавна опера е от 19:00 часа в Старозагорската опера.

„Другият" - спектакъл за възрастни на Държавен куклен театър започва по същото време в Кукления театър.

„Волпоне" - спектакълът на Драматичен театър започва от 19.00 часа.


28 октомври - петък

„Женитба" - гостуващ театрален спектакъл - 19.30 часа Оперен театър.


30 октомври - неделя

„Мечо Пух" - спектакъл на Държавен куклен театър - 11.00 часа.