Конгресът на ПП Обединени земеделци ще бъде обжалван
Конгресът на ПП Обединени земеделци ще бъде обжалван / личен архив

Изключените от ПП „Обединени земеделци" членове на националното ръководство, заявиха, че ще обжалват форума в съда.

На третия редовен Конгрес миналата събота от редиците на партията бяха изключени шест души от националното й ръководтсво, сред които и Моньо Христов, депутат в 37, 38 и 39-то НС.

Изключените смятат, че има достатъчно нарушения в подготовката и провеждането на висшия форум, че Съдът неминуемо ще отсъди в тяхна полза. Според тях Конгресът е манипулиран, а делегатите са използвани за личните стремежи на председателя Петя Ставрева.

Обвиненията към Петя Ставрева са за вземане на еднолични решения за политиката на Съюза и разходването на бюджетните средства на организацията. Изключените изнесоха данни за груби злоупотреби с Устава и нарушения в подготовката и провеждането на Kонгреса.

„Много са нарушенията на Устава и при организацията и провеждането на Третия редовен Конгрес на „Обединени земеделци", казаха изключените от партията. „Получихме обаждания от много земеделци от страната, които са напуснали организацията, и които искат да започнем общи действия за консолидация на земеделците в страната.

Призоваваме земеделците към спокойствие - ще обжалваме Конгреса и сме сигурни, че ще го спечелим. Ще поискаме от съда, той да посочи кой да организира следващия конгрес на ПП „Обединени земеделци", заявиха земеделците.