Кметът Живко Тодоров участва в тържественото откриване на „Бата Агро”
Кметът Живко Тодоров участва в тържественото откриване на „Бата Агро” / Община Стара Загора

„Горд съм, че Стара Загора за пета поредна година е домакин на Международното специализирано селскостопанско изложение „БАТА АГРО - 2014". Това каза кметът Живко Тодоров по време на тържественото откриване на изложението, което се състоя на Античния форум в Стара Загора.

„Поздравявам всички участници и изказвам специални адмирации към Христофор Бунарджиев и организаторите, за това което правят за Стара Загора и България. На всички участници пожелавам много продажби и клиенти, а на онези, които ще се възползват от селскостопанската техника, която се предлага - да имат много добра реколта и все повече средства, които да инвестират в иновации и техника. Нека българското земеделие и производство да прогресират и да вървят напред. Уверявам ви, че винаги сте добре дошли в нашия град", допълни кметът.

Изложението се провежда в дните от 26-ти до 29-ти август на летището край Стара Загора. Темата на тазгодишното юбилейно издание е „Взаимодействието между науката, образованието и бизнеса - ключът в успеха на развитието на селското стопанство в България". В петото издание участват 211 фирми, като изложението е разположено върху 32 600 кв. м площ.