/ netinfo
Меморандум за сътрудничество подписаха кметът на Казанлък Галина Стоянова и директорът на "Национална Компания Индустриални Зони" ЕАД Антоанета Барес.  Това е първа стъпка Казанлък да бъде предлаган от Националната компания като бъдеща индустриална зона пред инвеститорите, да бъде целево представян, а не с отделни, случайни срещи, посочи Стоянова.

В процес на развитие са общо 11 индустриални зони като Бургас, Варна, Стара Загора, Карлово Видин и други. Сред тях вече е и Казанлък. Определеният терен за целта е южно от града по пътя към село Бузовград.

Първоначалните намерения са за изграждане на зоната върху 68 дка общински терен, с възможност той да бъде разширен с още един общински имот от 52 дка за общо 120 дка площ на бъдещата индустриална зона.
 
Казанлък е изключително подходящ за развитие на бизнес, защото има традиции в бизнеса, но и много добри училища“, отбеляза Антоанета Барес и обяви, че Компанията започва да изпраща в Казанлък инвеститори, за да се стигне до изграждане на инфраструктура, съвместно с Общината.

"Национална Компания Индустриални Зони" ЕАД е дружество от холдингов тип със 100% държавно участие в капитала, с принципал Министерство на икономиката, специализирано в изграждането на индустриални паркове, управление на индустриални зони и центрове за иновации, предоставяне на допълнителни услуги на инвеститорите.

Компанията е създадена с цел осъществяване на стратегията на българското правителство за развитие на икономиката и подпомагане притока на преки чуждестранни инвестиции в България.

Специализирано в Проектиране и развитие на индустриални, икономически и свободни зони. Основните дейности на дружеството са свързани с Развитие на индустриални зони в съответствие с най – новите стандарти; Насърчаване на инвестициите в сектори с висока добавена стойност; Създаване на благоприятни условия за инвестиции.