Карловско девойче стана Царица на Долината на розите
Карловско девойче стана Царица на Долината на розите / Иван Бонев

Деветокласничката от СОУ „ Васил Левски" в град Карлово Милиана Танчева бе избрана за Царица на Долината на розите. Конкурсът се проведе тази вечер в Казанлък. 
Жури , председателствано от Мис България 2011 и носителка на титлата Мис Долината на розите от 2006-та година Ваня Пенева присъди титлата на карловската ученичка.
Нейни подгласнички станаха десетокласничката Десислава Гичева от града Баня, която се яви като царица на община Сопот и Христина Колева от град Калофер.


В първото издание на конкурса, във формат, в който организатор е само Община Казанлък участваха 16 претендентки за титлата Царица на Долината на розите.
Момичета бяха от 9-ти до 12-ти клас от 7 общини от Розовата долина- Казанлък, Карлово, Калофер, Павел баня, Гурково, Мъглиж и Сопот.
Претендентките дефилираха в три тура- с народни носии, спортни облекла и официални тоалети.
Носителката на короната получи като награда възможност да посети Китай, като билетът й се поема от Българо-китайската търговска камара.
Лаптоп и маркова парфюмерия бяха останалите дарове за Царицата на Долината.

Всички участнички в надпреварата получиха мобилни телефони, вино и сувенири.
Тазгодишното издание на конкурса „Царица на Долината на розите" ще се запомни с бляскавото участие на певицата Невена Цонева, която заради невероятния си глас и изпълнения бе извикана три пъти на бис от публиката.
В програмата участваха също формациите „Танцът на вятъра" и балет „Дива денс".