Иззеха 120 кг амфетамини по време на акцията в Старозагорско
Иззеха 120 кг амфетамини по време на акцията в Старозагорско / МВР-Стара Загора
Иззеха 120 килограма амфетамини по време на акцията в Старозагорско
31976
Иззеха 120 килограма амфетамини по време на акцията в Старозагорско
  • Иззеха 120 килограма амфетамини по време на акцията в Старозагорско

Около 120 кг амфетамини са иззети при акция на старозагорските антимафиоти.Специализираната полицейска операция на сектор "Борба с организираната престъпност" и Областна дирекция на МВР-Стара Загора е планирана, след като преди повече от година 36-годишен мъж е установен като един от основните доставчици на синтетични наркотици в региона на Стара Загора.

Около 22.00 ч. снощи антимафиотите са засекли натоварения с наркотични вещества лек автомобил "Волво" в старозагорското село Тракия. При предприетият опит автомобилът да бъде спрян, шофьорът отказал да се подчини на подадените сигнали. След кратко преследване по черни пътища в землището на селото, водачът внезапно спрял и изоставил колата на стръмен участък в гориста местност и избягал в тъмното.Издирването му продължава и в момента.

При извършения оглед на лекия автомобил са открити и иззети сто и двадесет пакета амфетамин. Количеството на иззетото наркотично вещество е около 120 кг.

По-късно в старозагорското село Тракия са заловени братът на избягалия шофьор и съучастникът им - 32-годишен софиянец, които са пилотирали пратката с лек автомобил "Мерцедес". Те са задържани за 24 часа.

Процесуалните действия и оперативно-издирвателните мероприятия в рамките на акция "Амфетамините" продължават и днес.