Известният пианист Пламен Карадонев на сцената на LIVE ZARA JAZZ тази неделя
Известният пианист Пламен Карадонев на сцената на LIVE ZARA JAZZ тази неделя / netinfo

"Бил съм на една сцена с артисти като  Hal Crook, Gene Perla и Jimmy Cobb. Използвам обаче всеки повод да се върна в родината си и да свиря на българска сцена", сподели в студиото на Дарик джазменът  Пламен Карадонев. Известният български пианист живее и работи в САЩ.

„По време на обучението си в Музикалната академия в София бях избран за пианист на Биг Бенда в Националното радио. По-късно получих и международната стипендия на „Бъркли"  в Бостън", разказа  Пламен Карадонев. Той ще свири в поредното издание на LIVE ZARA JAZZ, което ще се проведе  в залата на Драматичен театър „Гео Милев" на 4 октомври. Концертът е част от проявите, с които Стара Загора отбелязва празника си.

Сред останалите музиканти, които ще участват в предстоящото издание на LIVE ZARA JAZZ са Александър Леков - контрабас,  Димитър Димитров -барабани и Венцислав Благоев - тромпет.

„Всеки любител на музиката, който се интересува от тайните на Jazz-a, има възможност да  посети безплатния майсторски клас и да се докосне до магията на jazz импровизациите", информира организаторът Димитър Живков.

Майсторският клас ще се проведе в неделя от 15 часа, а концертът е с начален час 19.30 в залата на Драматичния театър.

LIVE ZARA JAZZ се провежда с медийното съдействие на Дарик - Стара Загора.