Халил Летифов: Не говорим за подкрепа на вота на недоверие
Халил Летифов: Не говорим за подкрепа на вота на недоверие / DarikNews.bg, архив

„На инат политика не се прави. В момента не говорим за подкрепа на вота на недоверие, а за онова, което е най-добре за страната. Правителството трябва да си върши работата и го прави, но политическата обстановка, диалога и консенсуса трябва да се подобрят.

Така старозагорският депутат от ДПС Халил Летифов коментира пред Дарик изявленията на лидера на партията Лютви Местан. По-рано днес в парламента Местан поиска предсрочни избори до края на годината. Другите опции дадени от партията са избори през лятото на 2015 или най-късно през октомври същата година.

„Трябва да се спре с мантрата, че ДПС иска повече власт. Не става въпрос за това да получим повече постове в правителството при евентуален ремонт на кабинета, за какъвто говореше Пламен Орешарски", допълни старозагорският депутат.

Той бе категоричен, че в ДПС недоволство има само от това, което се случва вътре в партията. „Не можем да носим отговорност за онова, което се случва като цяло в парламента. Ние имаме само 36 народни представители и носим отговорност само за онова, което става в партията. Ще продължим да бъдем предвидим партньор, както до този момент".