Грамоти за граждани, помогнали в операция „Амфетамините”
Грамоти за граждани, помогнали в операция „Амфетамините” / ОД на МВР Стара Загора

Комисар Алекси Алексиев връчи благодарствени грамоти на петима граждани, които помогнаха за задържането на 36-годишния Атанас Шавулев.

Кметът на село Тракия Иванчо Вълков, председателят на местната земеделска кооперация Начо Запрянов, частният лесовъд Иван Казанджиев, техническият сътрудник в кметството на с. Тракия Иванка Петрова и кметът на община Опан Минчо Чавдаров получиха писмено признание за личното си участие в издирването и за приноса си при координиране на комуникацията и взаимодействието с местните хора.

„Тези грамоти са символичен жест на благодарност към всички хора в тази зала и към тези, които днес не са тук, но бяха с нас тогава, съдействаха на полицията, проявиха търпение и разбиране към нашите действия. Това е поредното доказателство, че полицията може да бъде истински ефективна, когато може да разчита на подкрепата на гражданите", заяви комисар Алексиев.

Атавас Шавулев бе обявен е за общодържавно издирване, след като избяга от органите на реда, изоставяйки натоварения с над 120 кг синтетична дрога автомобил в гориста местност край с. Тракия и направи опит да се укрие. Издирваният за държане и превозване на наркотични вещества Атанас Шавулев бе заловен след 18 часа издирване

Още тогава полицията заяви своята благодарност към жителите на селото, за оказаното съдействие при провеждане на разследването и издирвателните мероприятия.