Голямото четене започва и в Стара Загора
Голямото четене започва и в Стара Загора / netinfo
Пътуващата библотека ще спре в Стара Загора на 10 декември пред сградата на Ретионална библиотека “Захарий Княжески”. Събитието е в рамките на кампанията „Голямото четене” на Българската национална телевизия, която стартира на 5 октомври. Това съобщи в студиото на Дарик Виолет Иванова от Регионалната библиотека.

“На 10 декември от 12.00 до 19.00 часа всички старозагорци, обичащи книгата и четенето, ще могат да оставят в Пътуващата библиотека свои любими книги с послания, които ще намерят нови читатели из цялата страна. Посетителите, оставили книги в Пътуващата библиотека, ще получат специални читателски карти, с които ще могат на свой ред да си изберат книга от сбирката на пътуващата библиотека. Така пътуващите книги ще свържат четящите българи в общността на „Голямото четене”, каза още Виолет Иванова.

Посетителите на Пътуващата библиотека ще могат да открият любими книги с автограф от автора или с послания от известни личности. “Идеята е по време на кампанията чрез гласуване да бъде избран любимият роман на България.”

Повече информация можете да намерите на www.4etеne.bnt.bg и на www.bnt.bg.