Еуфония Инструменталис с концерт в Стара Загора
Еуфония Инструменталис с концерт в Стара Загора / DarikNews.bg/архив

Еуфония Инструменталис ще изнесе концерт на 13 ноември от 19 часа в залата на Регионалната библиотека „Захарий Княжески".

Еуфония стартира като акапелна формация през 2007 г. В последвалите години съставът заема уверено свое място в българското културно пространство, чрез редица концертни изяви и участия във фестивали в цялата страна, появи в национални и регионални медии, одобрени проекти от държавни и частни институции. Паралено с това ансамбъла получава и признание зад граница, завръщайки се с първа награда от Международния конкурс за вокални групи във Виторио Венето, Италия през 2008 г.

От настоящата година формацията прераства във вокално-инструментална и включва звезди на българския джаз като Стоян Янкулов-Стунджи и Венцислав Благоев. Премиерата на новия проект - Еуфония Инструменталис - бе концерт в рамките на фестивала „Дни на камерната музика" 2011 Габрово, проведен при голямо въодушевление от страна на публика и артисти и последван от много положителни отзиви.

Специфичният облик на състава се определя от огромния времеви и жанров диапазон на репертоара и начина на поднасянето му. Само и единствено на концерт на Еуфония слушателят може да се наслади едновременно на музика от епохата на Ренесанса, Барока, джаз, пиеси на българска и чужда етно основа, авангард и изпълнения с подчертано забавен характер. Всичко това поднесено с вкус и непринудена комуникация с публиката по време на изпълненията и техните обявявания от самите артисти.

Ръководител на Еуфония Инструменталис е Веселина Драголова-Данаилова.

За предстоящия концерт Еуфония Инструменталис е подготвила и една специална изненада в края на програмата си.

Входът е с билети на цена 6 лева.