Екозащитници: Партиите вън!
Екозащитници: Партиите вън! / dariknews.bg, архив

Екозащитниците на парк „Бедечка” призовават старозагорци да участват в шествие-протест против застрояването му.  Тази вечер от 18 часа протестиращите тръгват от парк „Алана”.

Организаторите на протеста се разграничават от партии и бизнес интереси. Във "Фейсбук" те предупреждават всеки – „ който си прави сметки да се възползва от протеста, да очаква реакция.”. Ето и пълния текст на призива:

„Днес ви очакваме на шествието. Очакваме ви и утре в залата! Най-простият, логичен и човешки интерес на Стара Загора е запазването на един готов парк. Нямаме нищо общо с партии и с бизнес интереси и нямаме нищо против собствениците на терени. И ако има хора, които си мислят, че ще се възползват от нашите усилия в последните месеци, за да си направят реклама, за да изпълнят схеми зад гърба ни, за да изнудват старозагорци, налага се да им напомним, че тази гражданска енергия днес ще се обърне с по-голяма сила срещу тях! И ние ще бъдем първите, които застанат срещу всеки, който посегне на парка и на интереса на старозагорци. Защото този спор не е "защитници на парка срещу собственици", не е "общината срещу собственици", а е просто "градът срещу един проблем". Днес започваме да го решаваме!”