Драматичният театър с шест премиери
Драматичният театър с шест премиери / netinfo

Шест реализирани премиери, от които три  на голяма сцена и три на камерна - такава е равносметката на Драматичен театър „Гео Милев" - Стара Загора за изминалия сезон.

„Стартирахме с мюзикъла за деца „Карлсон, който живее на покрива". След него на голяма сцена поставихме и двете комедии „Вълце и овце" и „Колко е важно да бъдеш сериозен". С тях превърнахме голямата сцена в място за разтуха и смях", припомни Десислава Тодорова от Драматичния театър.

На камерна сцена се играха спектаклите  „Малък динамит" , „Бягащи страници" и „Иван Шишман", създаден по образователната програма „Училище-театър", която е финансирана изцяло от община Стара Загора.

„Успехът на това представление доказа, че спектаклите, които се правят по тези програми са достатъчно добри,  за да бъдат представени на фестивали и да печелят техните награди", заяви Десислава Тодорова.

На фестивала „Друмеви театрални празници" Елена Азалова спечели призът  за най-добра актриса за ролята си на Сара в „Иван Шишман".

Сред останалите отличници на Драматичния театър са директорът Александър Събев, който спечели наградата за режисура  на фестивала „Сцена палитра и слово" в Пловдив за спектакъла „Тестостерон". С награди от същия фестивал си тръгнаха и Мартин Каров, Ивалин Димитров и Константин Икономов.

Новият театрален сезон ще стартира през октомври с „Пепеляшка".