Делото срещу Венелина Попова ще се гледа в Софийски Районен съд
Делото срещу Венелина Попова ще се гледа в Софийски Районен съд / netinfo
Делото срещу Венелина Попова ще се гледа в Софийски Районен съд
23919
Делото срещу Венелина Попова ще се гледа в Софийски Районен съд
  • Делото срещу Венелина Попова ще се гледа в Софийски Районен съд

Софийският районен съд ще гледа делото за клевета, заведено от бизнесмена Венцислав Драганов срещу кореспондента на БНР Венелина Попова. Адвокатът на Попова- Александър Желязков поиска прекратяване на делото в Стара Загора, тъй като записът с думите на журналистката е излъчен по БНР, чието седалище е в столицата. Районният съд в Стара Загора удовлетвори искането на защитата. Какво каза адвокат Желязков може да чуете в прикачения звуков файл.

Според тъжбата на Драганов, журналистката Венелина Попова е съобщила ефира на БНР, че „лицето, свързано с фамилията Масларови, което имаше общи фирми с тях - Венцислав Драганов, бивш служител на Държавна сигурност, е бил задържан преди два дена при акция на НСБОП за това, че е заплашвал директора на Регионалната инспекция по труда Камен Маринов да мълчи при разследването на скандалната сграда на МТСП в Стара Загора".

В тъжбата до Районен съд - Стара Загора е посочено, че Драганов отрича да е бил задържан. „Имам неоспорими доказателства за казаното от мен", беше отговорът на  Венелина Попова.