Дарения за учителите събира Обединената десница в Казанлък
Дарения за учителите събира Обединената десница в Казанлък / Д.Бобева

Остро възмущение от подписаните нови договори от екс- кмета на Казанълк Стефан Дамянов за нови, драстично по-високи цени на автобусните превози в община Казанлък, са изразили жителите на село Шейново пред кандидата за кмет на Обединената десница инж. Иван Лапчев.

Жителите на селото не са били уведомени от общинската управа за новите цени, нито за мотивите, поради които те са разписани.

Пред десния кандидат за кмет шейновци са протестирали остро срещу висока социална цена на превозите в района, непосилна за голяма част от тях.

Вече втора седмица продължават срещите на кандидата за кмет от Обединената десница и кандидатите за общински съветници в селата на община Казанлък.

Пред гражданите представителите на СДС, ДСБ, ССД, ЗНС и ДП споделят вижданията си за нова общинска политика, обърната с лице към проблемите на младите хора, прозрачна и отговорна пред своите граждани.

Кандидат-кметът на Шейново Ренина Лекова, присъствала на срещата на инж. Иван Лапчев категорично заяви, че предпочита да работи с един млад, енергичен и модерен човек като кмет на общината, готов да промени съществуващото статукво и даде шанс на младите и можещи хора в района.

Нови лица, с нови идеи могат да генерират същинската промяна и развитие на града на розите, категоричен е инженер Лапчев. По този начин ще дадем шанс на много напуснали града млади и способни казанлъчани да се върнат тук, категоричен е 37-годишният десен кандидат.

Иван Лапчев е единственият кандидат за кмет на община Казанлък ясно изразил позицията си по отношение на националната учителска стачка.

С личния си автомобил той подкрепи протестното шествие на казанлъшките учители в края на миналата седмица.

Заради многобройните въпроси, които отправят протестиращите просветници от Казанлък и подкрепящите ги граждани към съдбата на стачкуващите учители, лидерите на Обединената десница в Казанлък, начело с кандидата за кмет инициираха дарителска кампания за стачкуващите учители.

Тази вечер- 10-ти октомври от 17,30 часа кандидатите за съветници от Обединената десница в Казанлък, сред които са лидерите на петте десни формации, както и общият десен кандидат за кмет ще имат среща с жителите на село Кънчево.

Началото на срещата е от 17,30 часа на селския площад.

Утре от 18 часа предстоят срещи с представители на културата и образованието в Казанлък.

В Градската художествена галерия кандидатите за съветници на Обединената десница и инженер Лапчев ще посетят юбилейната изложба на казанлъшкия художник Ненко Балкански, посветена на 100 годишнината от неговото рождение.

“Младите могат!”. Това е посланието, избрано от представителите на казазанлъшката десница за местния вот на 28-ми октомври.