Четири пътно-транспортни произшествия за 24 часа
Четири пътно-транспортни произшествия за 24 часа / netinfo

През изминалото денонощие в Старозагорско са станали 4 пътно транспортни произшествия, съобщават от ОД на МВР. Няма тежко пострадали хора при пътните инциденти.

По път І-5 в посока юг - от Казанлък за Стара Загора  се е движел лек автомобил "Сузуки Суифт", управляван от 23-годишната жена от казанлъшкото село Копринка. При движение с несъобразена скорост по мокра пътна настилка, дамата изгубила управление над автомобила, който напуснал пътното платно и се преобърнал в крайпътно канавка. В резултат на удара пътуващите в автомобила две жени от Смолян, на 25 и 39 години, са получили натъртвания по тялото. Оказана им е амбулаторна медицинска помощ. При извършената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на водача. По случая работи РПУ - Стара Загора. 

По път ІІ-66 от Стара Загора за Нова Загора в посока изток се е движел товарен автомобил "Волво" с прикачено към него полуремарке, управляван от 33-годишен турски гражданин. На 5 км източно от село Подслон при движение с несъобразена скорост в условия на снеговалеж и мокра пътна настилка, водачът изгубил управление над автомобила, който излязъл извън пътното платно, блъснал се в мантинелата и се преобърнал. При извършената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на водача. Оказана му е амбулаторна медицинска помощ. По случая е образувано досъдебно производство.

В Стара Загора по ул. "Августа Траяна" в посока изток се е движел лек автомобил "Рено Туинго", управляван от 28-годишен мъж от града. До дом №20 блъснал пресичащата пътното платно 66-годишна старозагорка. В резултат на удара пешеходката е получила счупване на лява раменна става. Откарана е от водача в Спешния медицински център, където й е оказана амбулаторна медицинска помощ.

От Стара Загора за Чирпан се е движел лек автомобил "Форд Транзит", управляван от 29-годишен старозагорец. При движение с несъобразена с пътните условия скорост , водачът изгубил управление над автомобила, който излязъл извън пътното платно и се ударил в крайпътно дърво. В резултат на удара возещият се в автомобила 26-годишен старозагорец е получил контузна рана на главата. Оказана му е амбулаторна медицинска помощ. При извършената проверка е установено наличие на алкохол с концентрация - 0,19 промила. По двата случая работи РПУ - Стара Загора.